Agale prin Bucovina

post mihai» Am dormit 3 ore si dimineata la sapte cand a sunat ceasul am injurat copios ... mai mult mai mult 
 
post adi» Drum lung scurtat numai de desele reprize de somn, si ele intrerupte pentru reimprospatari cu ... mai mult mai mult 
 
post alex» Nu e vorba de superstitie nici de consecventa voluntara, mia degraba de dezordine/lousy time management ... mai mult mai mult 
 
post laura» Ca oricarui drumet ce ii sade bine cu drumul, culcarea s-a facut cu mult prea ... mai mult mai mult 
 
19 August / 18 August / 17 August / 16 August / 15 August / 14 August / 13 August / 13 Iulie / 12 Iulie / 11 Iulie / 10 Iulie / 9 Iulie / 8 Iulie /
Vineri
8
Iulie


post alex » Nu e vorba de superstitie nici de consecventa voluntara, mia degraba de dezordine/lousy time management - asadar orice deplasare mai prelungita debuteaza cu o noapte nedormita in care se pun la punct ultimel erestante de acasa + pregatiri de drum.

Avantajul starii de ameteala de a 2-a zi este ca drumul pare sa treaca mult mai repede... Mi-e foarte greu sa ma concentrez, pierd frame-uri - asa ca de-abia am simtit primii 450 de km pana la Suceava. Mai greu a fost pentru Paul care s-a trezit cu 225 km chair mai departe decat noi restul si si-a inceput calatoria pe la 5:00 - macar eu n-am dormit dar am fost in permanenta in conforul propriei case :).

Dar sa punem aici tanguierilor. Ca de fiecare data, obosoala de plecare e de fiecare data intrecuta de excitarea de la inceputul oricarei calatorii / proiect. Cadi despre asta e si vorba: Incantati si mirati de succesul PhotoRaid-ului de anul trecut, ne-am hotarat sa multiplicam conceptul si sa facem ceva asemanator si in 2005. De data asta e o verisune light - anul trecut aveam un target foarte clar - bisericile fortificate sasesti, acum e doar o plimbare prin Bucovina sperand ca subiectele ni se vor dezvalui pe parcurs. De unde si titlul - nu foarte inspirat. Initial urma sa se cheme 'Pe urmele Imparatului', ca aluzie la celebrul (pentru unii) drum al Kaiserului (Frantz Joseph). ne-am dat seam ainsa ca nu l-am fi urmarit suficient de mult asa ca am renuntat la idee desi cu siguranta sun amai aerodinamic.


Fane Babanu' Stephen ze Great promite sa ne vegheze perindarile.

Revenind la drum. Am hotarat sa atacam Bucovina prin invaluire, impartindu-ne in 2 echipe:
I - Laura, Paul, Alex.
II - Voichita, Adi, Mihai aka Poiu (Dacie break - culoare alba, sticker galben cu dor de duca - deasupra numarului din spate) - au pleact nitel mai tarziu, conditionati de ultimul examen al lui Adi.

Dupa cum de-abia am mai spus, prima parte a drumului a parut sa treaca foarte repede. La Voronet ne-am asociat unui autocar cu tineri (clasele IX - XI) performanti din Tulcea, plimbati in tara vecina in cadrul unui proiect de colaborare transfrontaliera. Norocul nostru, tineri putin mai in varsta care am beneficiat in primele zile de transport si cazare alaturi de ei.

Cernautiul e la 70 de km de Suceava si autocarul plin cu elevi de liceu a parut suficient de inofensiv granicerilor de ambele natii asa ca am trecut relativ repede granita.
Ajungem seara, pe intuneric - cand zic 'intuneric' ma refer la intunericul din oras, cel putin pe drumul catre hotel n-am observat excese in domeniul iluminatului artificial, impresie care mi s-a confirmat si mai tarziu.

Hotel Ceremus. Balsoi. Etaj 9. Telefon rosu in camera. Televizor fara telecomanda. Club de noapte la subsol. Foarte multe fete. Bere autohtona - foarte ieftina. Noapte buna.

___________
+ guestbook / comentarii